7 fabels over SEO

SEO

SEO of zoekmachineoptimalisatie is een belangrijk onderdeel van iedere website. Zo zorg je namelijk dat je doelgroep je website ook gaat vinden. Er is op internet superveel informatie te vinden over SEO. Helaas staat er ook veel onzin tussen. Ik zet daarom de SEO-fabeltjes die ik het meest tegenkom voor je op een rijtje:

2. Doordat ik Google-partner ben, kom jij hoger in Google

Dat zou handig zijn. Maar helaas: Google doet niet aan voortrekken. Google-partners krijgen extra training en ondersteuning, maar ze krijgen echt geen bonuspunten.

3. Je zoekwoord moet een X aantal keer in de tekst staan

Nope. Google is inmiddels zo geavanceerd dat deze prima weet waar de tekst over gaat zonder dat je deze volpropt met zoekwoorden.

Sterker nog: te veel zoekwoorden maken je tekst slecht leesbaar en dat straft Google af. Het wordt ook wel keywordspamming genoemd. Schrijf op een natuurlijke manier, dan komt het helemaal goed.

4. Laten we links uitwisselen. Daar profiteren we beiden van!

Oei, dat vindt Google niet grappig. Plaats alleen links op jouw website als deze relevant zijn. Anders werkt het alleen in je nadeel.

5. Ik beloof dat jij bovenaan in Google komt

Zo’n belofte kan geen SEO-specialist jou doen. Het hangt namelijk af van zoveel factoren. Een SEO-specialist optimaliseert jouw website voor je gebruikers en daarmee ook voor Google.

6. Als je website een goede SEO-opzet heeft, dan hoef ik daarna er niks meer aan te doen

Dat zou makkelijk zijn! Schrijf mij maar in! Nee, zonder gekkigheid:

SEO is een constant proces. Google houdt niet van slapende websites. De basis is wel belangrijk, maar blijf vooral ook waardevolle content toevoegen. Er is helaas geen quick fix.

7. Al mijn bolletjes in Yoast SEO zijn groen, dus ik hoef niks meer te verbeteren

Ah dit is echt mijn favoriete fabel. En ik hoor het echt regelmatig. Yoast SEO is een superhandige plugin die handvatten geeft om de SEO te verbeteren. Yoast SEO beoordeelt je pagina met een soort stoplicht. Aan de hand van het stoplicht krijg je tips hoe je de pagina kunt verbeteren. Iedereen wil natuurlijk groen licht (een groen bolletje). Het is een mooie indicatie, maar het is niet waterdicht.

Yoast SEO houdt bijvoorbeeld geen rekening met synoniemen, structuren, snelheid en andere factoren. Google ziet dit bijvoorbeeld wel.

De groene bolletjes zijn dus een indicatie geen rapportcijfer. Sterker nog: veel goed geoptimaliseerde websites hebben ook gewoon oranje bolletjes.

Hoe werkt zoekmachineoptimalisatie dan wel?

Wil je je website optimaliseren voor zoekmachines? Zodat je doelgroep je gemakkelijk online kunt vinden? Verbeter je website dan voor je websitebezoekers.

Zorg bijvoorbeeld dat je website overzichtelijk, snel en gebruiksvriendelijk is. Schrijf daarnaast goede teksten met een duidelijke opbouw.

Houd daarbij één duidelijk onderwerp in gedachte (je zoekwoord). Schrijf natuurlijk en gebruik synoniemen. Als je websitebezoekers blij worden van jouw website, dan wordt Google dat ook!

Meer tips over SEO nodig? Kijk dan eens naar andere blogs over zoekmachineoptimalisatie.

WordPress Webdesigner Divi Expert Tamara Belt

Tamara Belt - Webdesigner & Divi specialist

Als webdesigner en Divi specialist is het mijn doel om jou te laten groeien via je website. Met een geweldige website die (weer) 100% bij je past.

Naast webdesign en websiteoptimalisatie op maat, leer ik virtual assistents hoe ze goede websites met Divi bouwen met de Webdesigncursus voor VA's.

Bekijk mijn aanbod

Gratis Masterclass:
ZONDER STRESS, VOL VERTROUWEN WEBSITES BOUWEN ALS VA

In de masterclass geef ik je insider websitetips en strategieën over hoe jij vol zelfvertrouwen geld kunt verdienen met het bouwen en aanpassen van websites.

Schrijf je gratis in en claim jouw plek direct