Deze tools mag je als ondernemer niet missen

Deze tools mag je als ondernemer niet missen

door | 16 okt 2020 | Ondernemen

I love tools! Er zijn dus echt superveel tools die je leven als ondernemer een stuk makkelijker en sneller maken. En een makkelijker leven wil iedereen toch? Deze online (en gratis) tools mag je niet missen.

Ondernemer Tools

1. Canva

Canva is echt wel een favorietje. Met Canva kun je heel makkelijk mooie ontwerpen maken. Ik heb er hele brochures mee gemaakt. Verder gebruik ik Canva heel veel voor social media. Mijn facturen, offertes en adviesrapporten maak ik ook op in Canva. Je hebt direct de juiste formaten en ik vind het sneller werken dan Photoshop, Indesign of Illustrator. Je pakt gewoon een leuk template, past het aan in jouw stijl en exporteren maar. Ik gebruik de gratis versie. Met de betaalde versie heb je nog meer mogelijkheden.

2. Toggl

Ik gebruik Toggl voor mijn urenregistratie. Het is natuurlijk belangrijk om je uren bij te houden voor de belastingdienst, maar voor mij is het ook belangrijk voor klanten. Sommigen willen mij liever inhuren per uur in plaats van een pakketprijs afspreken. Daarnaast vind ik het fijn om inzicht te hebben in de tijd die ik aan bepaalde taken besteed. Zo kan ik voor offertes betere inschattingen maken.

Met Toggl kun je verschillende klanten en projecten aanmaken. Je zet de timer aan als je aan het werk bent. Na afloop kun je een overzicht uitdraaien van je gewerkte uren en die meesturen met de factuur. Zo ziet de klant precies hoelang en wanneer je met bepaalde taken bezig bent geweest. Ik gebruik de gratis variant van Toggl.

3. Asana

Asana is een projectplanningstool. Bij langdurige projecten maak ik vaak een gezamenlijk team aan. Hiermee krijgt de opdrachtgever toegang tot mijn planning en to-dolijst. Zo weet hij/zij precies wanneer ze wat kunnen verwachten.

Ik gebruik Asana ook voor mijn persoonlijke planning. Meestal maak ik per week een planning. Met Asana kan ik mijn taken gemakkelijk afstrepen. Je kunt ook gemakkelijk verschillende projecten maken om je taken in onder te verdelen. Ik gebruik van Asana ook de gratis variant.

4. Google Meet

Ik vind Google Meet superhandig voor (kennismakings)gesprekken. Ik werk eigenlijk alleen op afstand, dus ik zocht een handig middel voor videocalls. Met Google Meet hoef je niks te downloaden op je computer of telefoon. Je kunt videocalls ook gemakkelijk inplannen. Dan verschijnt deze automatisch in je Google Agenda. Superhandig! Natuurlijk is dit ook gratis (daar houden we van).

5. Planoly

Met Planoly kun je gemakkelijk Instagram (en Pinterest) inplannen. Met de gratis variant mag je 30 posts per maand inplannen. Je kunt ook stories inplannen, maar dat doe ik zelf meestal via Instagram zelf. Met Planoly kun je van tevoren je feed zien. Zo weet je al gelijk hoe het eruit gaat zien. Daarnaast kun je hashtagsets aanmaken. Ik vind het handig dat je Planoly op je telefoon en laptop kunt gebruiken. Dat kan namelijk niet met alle planningstools. Planoly heeft ook overzichtelijke statistieken!

6. Tailwind

Ik gebruik Tailwind voor inplannen van Pinterest. Deze tool is helaas niet gratis, maar het werkt wel echt top! Deel je pins in de zogenaamde Tribes (groepen) voor extra bereik. Ik merk duidelijk verschil in mijn websitebezoekers of ik wel of niet actief ben geweest in Tailwind.

Natuurlijk zijn er nog veel meer (gratis) tools te vinden. Wat zijn jouw favoriete tools?

Tamara Belt

Hi!

Ik ben Tamara, online marketeer en vrijheidszoeker. Ik wil iedere ondernemer laten doen wat zij écht leuk vindt. Zo neem ik werk uit handen en laat hun bedrijf groeien.

1 Reactie

  1. Helen

    Heel handig die weetjes die je deelt Tamara

Laten we kennismaken!

Weet je al waar ik jou mee kan helpen? Of ben je nog niet helemaal zeker? Boek een gratis  en vrijblijvend kennismakingsgesprek, dan drinken we gezellig een virtueel theetje of wijntje.