Top 6 gratis plugins voor WordPress

Top 6 gratis plugins voor WordPress

door | 29 okt 2020 | Websites

Ik werk al sinds 2015 met WordPress. In die tijd heb ik behoorlijk wat plugins uitgeprobeerd. Plugins helpen je om bepaalde functies op je website te zetten. Het zijn eigenlijk een soort extensies. Veel plugins hebben een gratis variant (we like). Dit zijn mijn lievelingsplugins voor WordPress:

gratis wordpress plugins

Yoast SEO – zoekmachineoptimalisatie

Yoast SEO is één van de meest bekendste én gebruikte WordPress-plugins en dat is niet zomaar. Deze plugin is eigenlijk een SEO-assistent. Yoast geeft je handige tips om je website Google-proof te maken. Daarnaast kun je zo gemakkelijk de meta-tekst invullen (preview in Google results). Yoast SEO brengt je goed op weg om je website te optimaliseren. Heb je extra hulp nodig bij je website SEO-proof maken? Je mag me altijd een berichtje sturen.

Via de site van Yoast kun je trouwens gratis SEO-cursussen volgen. Superhandig!

Akismet – beveiliging tegen spam

Ik heb echt een hekel aan spam. Wie niet? Ik gebruik daarom Akismet om mijn website tegen spamreacties en -mailtjes te beschermen. Zorg trouwens ook altijd dat je website, plugins en thema up-to-date zijn. Zo houd je je website veilig.

W3 Total Cache – website versnellen

W3 Total Cache versnelt je website. Mensen houden niet van trage websites en zoekmachines dus ook niet. Een snelle website is dus superbelangrijk. De plugin verwijdert onnodige bestanden en slaat pagina’s op als cache. Zo krijgen je gebruikers een vlotte website te zien. En dat willen we!

Contact Form 7 – contactformulieren

Ik gebruik Contact Form 7 om mooie contactformulieren te maken. Veel thema’s hebben al ingebouwde contactformulieren. Als de jouwe dat niet heeft, dan zou ik Contact Form 7 gebruiken. Niet te veel poespas. Gewoon formuliertje maken, shortcode op de pagina plakken en that’s it.

All-in-one WP Migration – back-ups en sites verhuizen

All-in-one WP Migration gebruik ik voor back-ups, maar ook als ik een site wil overzetten bij een webdesignopdracht. Mijn hosting maakt automatische back-ups, maar ik vind het fijn om zelf ook eigen back-ups te hebben. Better save than sorry.

Smush – afbeeldingen optimaliseren

Ik gebruik Smush als ik veel afbeeldingen op een website wil verkleinen. Ik kan natuurlijk alle afbeeldingen handmatig door TinyPNG halen, maar dit gaat veel vlotter en makkelijker. Echt iets voor mij dus!

Ik snap dat je nu superenthousiast bent en alle plugins van de wereld wilt downloaden. Toch is dit niet helemaal handig. Te veel plugins kunnen je website namelijk vertragen en dat is zonde. Zorg daarom dat je zo min mogelijk plugins downloadt. Dan blijft je website snel en functioneel. Kijk ook altijd naar wanneer de plugins voor het laatst zijn geüpdate. Verouderde plugins kunnen namelijk (veiligheids)problemen geven.

Wil je meer weten over plugins, websiteonderhoud, SEO of webdesign? Stuur me dan een berichtje.

Tamara Belt webdesign pinterest

Hi!

Ik ben Tamara, een vrijheidszoeker die gek is op creativiteit, websites en reizen. Als Pinterestexpert en webdesigner help ik vrouwelijke ondernemers organisch te groeien. Op een manier dat bij hen past, zodat zij kunnen ondernemen vanuit vrijheid en plezier!

0 reacties

Laten we kennismaken!

Weet je al waar ik jou mee kan helpen? Of ben je nog niet helemaal zeker? Boek een gratis  en vrijblijvend kennismakingsgesprek, dan drinken we gezellig een virtueel theetje of wijntje.