Kennis.Shop VS WooCommerce: wat is het beste om een webshop mee te bouwen?

Wil jij een webshop starten? En producten online verkopen via je website? Dan word je al snel overweldigd door alle mogelijkheden.

In deze blog vergelijk ik Woocommerce en Kennis.Shop. Ik leg uit wat WooCommerce en Kennis.Shop zijn, wat de voor- en nadelen zijn en je ontdekt welke er bij jou past.

(blog gaat verder onder de video) 

Wat is Woocommerce? Plugin on je webshop te bouwen

Laten we beginnen met Woocommerce, een krachtige plugin voor WordPress waarmee je jouw eigen webshop kunt bouwen en beheren. Als webdesigner werk ik al een aantal jaar met Woocommerce. Het is een veelzijdig en betrouwbaar platform. Het geeft je volledige controle over je webshop, van de vormgeving tot aan de functionaliteiten. Je kunt je website helemaal aanpassen aan jouw eigen stijl en smaak. Het is eigenlijk een bouwpakket waarmee je jouw droomwebshop tot leven kunt brengen.

Wat is Kennis.Shop? Betaalpaginaplatform

Maar wacht, daar is Kennis.Shop! Dit relatief nieuwe platform heeft mijn aandacht getrokken en ik ben superenthousiast over.

Kennis.Shop is anders dan Woocommerce omdat het niet op je eigen website staat, maar op een extern platform.

Het is ontworpen om jou te helpen meer verkopen te realiseren met een geoptimaliseerde afrekenpagina en slimme upsell-mogelijkheden. Kennis.Shop geen invloed op de snelheid van je website, omdat het niet direct op je site draait. Dat betekent geen zorgen over trage laadtijden!

WooCommerce VS Kennis.Shop: de kosten

Qua kosten is Woocommerce aantrekkelijk omdat het gratis is. Maar let op, als je meer geavanceerde functies wilt, zoals abonnementen of betalen in termijnen, dan moet je misschien extra plugins aanschaffen.

Bij Kennis.Shop betaal je een eenmalig bedrag (nu 798 euro) voor lifetime toegang, inclusief alle mogelijkheden en updates. Geen extra kosten voor plugins of abonnementen. 

Bij beide betaal je wel een vergoeding aan Mollie/Stripe, zodat je oa IDeal-betalingen kunt ontvangen. Dat is nog geen 30 cent per verkoop.

Bij Kennis.Shop betaal je daarnaast 17 cent per verkoop aan het systeem zelf.

Kennis.Shop is gemakkelijker

Eén van de dingen die ik zo fijn vind aan Kennis.Shop is het gemak. Het is ontworpen om jouw verkoopproces te optimaliseren zonder dat je allerlei technische zaken hoeft aan te passen. Het werkt soepel en biedt directe integraties met populaire boekhoudsoftware zoals Moneybird en e-boekhouden. Geen gedoe met extra plugins of codes, alles is gebruiksvriendelijk en klaar voor actie.

WooCommerce duurt langer om goed te integreren. Als je nog niet ervaren bent met WooCommerce kan het best zoeken zijn om alle instellingen goed te krijgen. Het is dus minder gebruiksvriendelijk. Ook heb je voor veel integraties extra (betaalde) plugins nodig.

Is Kennis.Shop beter dan WooCommerce?

Nu je meer weet over beide platformen, is het tijd om te bepalen wat het beste bij jou past. Als je een webshop wilt met veel aanpassingsmogelijkheden en volledige controle over je website, dan is Woocommerce de beste optie voor jou. Ook als je (nog) niet de mogelijkheid hebt om te investeren, dan zou ik voor WooCommerce gaan.

Maar als je op zoek bent naar gemak, optimale verkoopmogelijkheden en geen zorgen over de snelheid van je website, dan past Kennis.Shop bij jou.

Hulp nodig met Kennis.Shop of WooCommerce?

In de webdesigncursus vind je een bonus waarbij ik je leer een webshop met WooCommerce te bouwen. Verder heb ik op YouTube een aantal video’s staan over Kennis.Shop.

Liever uitbesteden? Bekijk dan mijn webdesignpakket of stuur me een berichtje.

WordPress Webdesigner Divi Expert Tamara Belt

Tamara Belt - Webdesigner & Divi specialist

Als webdesigner en Divi specialist is het mijn doel om jou te laten groeien via je website. Met een geweldige website die (weer) 100% bij je past.

Naast webdesign en websiteoptimalisatie op maat, leer ik virtual assistents hoe ze goede websites met Divi bouwen met de Webdesigncursus voor VA's.

Bekijk mijn aanbod

Gratis Masterclass:
ZONDER STRESS, VOL VERTROUWEN WEBSITES BOUWEN ALS VA

In de masterclass geef ik je insider websitetips en strategieën over hoe jij vol zelfvertrouwen geld kunt verdienen met het bouwen en aanpassen van websites.

Schrijf je gratis in en claim jouw plek direct