Passieve inkomsten: ga aan de slag met affiliate marketing

Passieve inkomsten: dat wil iedereen! Met affiliate marketing kun je dit op iedere blog/website integreren. Er zijn bloggers die een volledig salaris uit affiliate marketing halen! In deze blog vertel ik je hoe affiliate marketing werkt en hoe je het kunt toepassen op jouw website.

Wat is affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij mensen via jou iets kopen en jij daar commissie over krijgt. Soms is dit een vast bedrag en soms is dit een percentage van de verkoop. Het kan ook een korting of bonus zijn. Het voordeel voor de verkoper is dat zij alleen kosten hebben na de aankoop. Voor jou, als affiliate, is het voordeel dat je een passieve inkomsten binnenkrijgt met je blog. De koper merkt hier trouwens niets van. Zij betalen gewoon dezelfde prijs.

Affiliate marketing

Starten als affiliate

Klinkt goed, Tamara! Hoe kan ik starten als affiliate? Als je ook affiliatelinks op je website wilt integreren kun je de volgende stappen volgen:

 1. Meld je aan bij een affiliate platform of bij bedrijven die zelf een affiliateprogramma hebben.
 2. Wacht totdat je aanvraag is goedgekeurd.
 3. Daarna krijg je een link of unieke kortingscode.
 4. Verwerk deze link of code op je blog of social media. Je kunt producten/diensten natuurlijk ook aanprijzen bij klanten, familie of vrienden.
 5. Vergeet je blog niet op Pinterest te delen voor extra bereik!
 6. Als iemand iets via jouw link of code bestelt, dan ontvang je daar commissie over. Het wisselt per bedrijf hoeveel tijd er tussen de klik en de aankoop zit of je commissie krijgt. Zo is het bij Amazon 24 uur, maar bij Bol.com krijg je na een aantal dagen na de klik nog steeds commissie. Je krijgt commissie over de hele aankoop. Dus als je een boek promoot en diegene koopt ook gelijk een nieuwe laptop, dan krijg je ook commissie over die laptop.🤑
 7. Sommige bedrijven betalen dit al binnen een maand uit. Andere bedrijven kiezen ervoor om dit vanaf een bepaald bedrag of per kwartaal te doen.

Kijk trouwens goed van tevoren naar de voorwaarden van het bedrijf. Sommige bedrijven willen bijvoorbeeld dat je direct bovenaan je blog vertelt dat er affiliate links in de tekst staan. Zorg dat je dit altijd eerst checkt, zodat je aan deze voorwaarden voldoet.

Wees altijd eerlijk in de artikelen die je schrijft. Doe het niet puur om geld te verdienen, maar schrijf vanuit je eigen ervaringen. Dan blijft het leuk voor iedereen!

 

Is dit affiliate marketing iets voor mij?

Als je een blog bijhoudt, kan het erg interessant zijn om hier affiliatelinks in te verwerken. Maar ook als je met klanten werkt die weleens bepaalde programma’s of producten aanschaffen, kun je vragen of ze dit via jouw link doen. Influencers werken ook vaak met affiliatemarketing.

Je betaalt niks om affiliate te worden. Het opzetten kost in het begin misschien wat tijd, maar daarna heb je er minimaal werk aan. Het kost ook niks extra voor degene die de aankoop doet.

Starten als merchant

Heb je een e-commercebedrijf? Of verkoop je bijvoorbeeld cursussen? Dan kun je gaan samenwerken met affiliates. Dat doe je zo:

 

 1. Meld je bedrijf aan bij een affiliateplatform of start je eigen affiliateprogramma. Je kunt dit doen via een plugin of gewoon handmatig. Je maakt dan unieke kortingscodes aan voor je affiliates. Je kunt influencers ook persoonlijk benaderen. Kijk dan vooral wie er goed bij jouw bedrijf past.
 2. Bedenk van tevoren welke voorwaarden je aan je affiliateprogramma hangt. Hoe lang na het klikken krijgen de affiliates nog commissie? Wanneer krijgen ze dit? Hoeveel commissie krijgen ze? Krijgen ze dit in vorm van geld? Of krijgen ze bonussen/kortingen op jouw producten of diensten?
 3. Vertel dat je samenwerkt met affiliates op social media, je website en eventueel in je mail. Zo kunnen mensen zich aanmelden voor je affiliateprogramma en kunnen ze je producten gaan verkopen.

Affiliateplatforms

Er zijn verschillende platforms waar je je als bedrijf of affiliate kunt aanmelden. Dit zijn een aantal bekende:

 • Awin: Je moet je hier apart aanmelden voor losse bedrijven. Je vindt hier veel modebedrijven, zoals OModa en fashionchick.
 • Daisycon: Je moet je apart aanmelden voor de losse merken. Aangesloten bedrijven zijn bijvoorbeeld Corendon en Zeeman.
 • Linkpizza: Dit is ideaal voor als je een blog hebt. Wanneer je de Linkpizza plugin op je blog installeert, maakt deze automatisch affiliatelinks aan van alle links waarmee je geld kunt verdienen. LinkPizza heeft samenwerkingen verschillende bedrijven, zoals Bol.com, de Bijenkorf en Forever 21.
 • TradeTracker: Je moet je hier apart aanmelden voor de losse bedrijven, zoals TUI en Allianz.

Je kunt je bij sommige bedrijven ook los aanmelden als affiliate. Zo heeft Bol.com ook een eigen affiliateprogramma.

Ik ben affiliatepartner van de volgende bedrijven

Ik heb natuurlijk zelf ook affiliatelinks op mijn website verwerkt. Zo ben ik partner van:

 • Elegant Themes: Hier is het WordPress-thema Divi van. Je kunt er zonder code supermooie, goede websites mee bouwen. Ze hebben een jaarlijkse licentie of een levenslange licentie die je op onbeperkt websites kunt zetten. Superhandig als webdesigner of VA. Tijdens de webdesigncursus werken we ook met Divi.
 • Bol.com: Hier hoef ik geen uitleg over te geven, toch?
 • Kennis.Shop: Kennis.Shop is een superfijn betaalsysteem dat erop is gericht om meer verkopen binnen te halen. Ik heb een aantal YouTube-video’s opgenomen waarin ik meer uitleg over Kennis.Shop.
 • WP Rocket: De beste snelheidsplugin voor WordPress. Ik heb een unlimited website licentie en gebruik het zelf voor op de websites van mijn webdesignklanten.
 • De cursussen van Dutch Digital Nomad: Grysilde van Dutch Digital Nomad heeft me geholpen met mijn bedrijf op te starten. Ik heb haar cursussen gevolgd en weet dat ze waardevol zijn. In deze blog vertel ik je alles over deze ervaring.
 • De Leven vol Vrijheid cursus van Veerlez: Ik volgde deze cursus om meer te leren ondernemen op mijn eigen manier en zo een vrijer gevoel te krijgen. Onderwerpen als productiviteit, tijdsmanagement, doelen stellen komen aan bod. Ik vond het echt een leuke cursus! Met de code TAMARA krijg je €20,- korting op de cursus.

Als je dus via één van de bovenstaande links of met de kortingscode iets aanschaft, dan krijg ik daar commissie over. Jij betaalt niks extra. Handig toch?

WordPress Webdesigner Divi Expert Tamara Belt

Tamara Belt - Webdesigner & Divi specialist

Als webdesigner en Divi specialist is het mijn doel om jou te laten groeien via je website. Met een geweldige website die (weer) 100% bij je past.

Naast webdesign en websiteoptimalisatie op maat, leer ik virtual assistents hoe ze goede websites met Divi bouwen met de Webdesigncursus voor VA's.

Bekijk mijn aanbod

Gratis Masterclass:
ZONDER STRESS, VOL VERTROUWEN WEBSITES BOUWEN ALS VA

In de masterclass geef ik je insider websitetips en strategieën over hoe jij vol zelfvertrouwen geld kunt verdienen met het bouwen en aanpassen van websites.

Schrijf je gratis in en claim jouw plek direct