Podcast #16 Help! Mijn website is traag

Luister op je favoriete platform

Je luistert deze podcast op Spotify & Apple Podcasts

Help! Mijn website is traaaag 🐌

Stel: je gaat op een blind speeddate en je hebt 3 tot 5 seconden om een goede indruk achter te laten. Daarna bepaalt de ander of hij/zij blijft zitten of verder kijkt. Je gaat rustig zitten en je droomman (of -vrouw) komt aan. Je schiet gelijk in de stress en je bent 4 seconden bezig met je woorden te vinden. De timer loopt af en je droomman/vrouw gaat ervandoor🏃‍♂️ Dat is nou jammer. Kans gemist.

Het klinkt heel gek, maar met websites werkt dit zo. Je bezoekers beslissen in 3 tot 5 seconden of ze op je website blijven. Als het eerste stukje tekst er al 4 seconden over doet om te laden, dan heb je nog maar max 1 seconden om een goede indruk achter te laten. En probeer dan nog maar te zorgen dat deze websitebezoekers ook nog hun e-mailadres achterlaten of direct iets bij je kopen. In deze podcast geef ik je 4 tips voor een vlotte website

Verklein je afbeeldingen

Dit is één van de meest voorkomende redenen die ik tegenkom bij trage websites. Verklein je afbeeldingen tot het formaat dat je deze toont. Gebruik de website TinyPNG om onnodige informatie uit je afbeelding te halen. Je hebt hier eventueel ook plugins voor. Denk aan Smush of Imagify. Meer weten over afbeeldingen optimaliseren? Lees dan deze blog.

Verwijder onnodige plugins

Plugins zijn superhandig, maar toch zie ik regelmatig websites voorbijkomen met veel onnodige plugins. Kijk dus goed naar welke plugins je daadwerkelijk gebruikt en verwijder de rest. Alleen deactiveren maakt trouwens alsnog je website zwaarder en dus trager. Extra tip: maak een back-up met Updraft Plus voordat je plugins gaat verwijderen. Mocht je per ongeluk een plugin hebben verwijderd die belangrijk was, dan kun je gemakkelijk de back-up terugzetten

Gebruik een cacheplugin

Zo’n plugin (zoals WP Rocket of WP Fastest Cache) slaat info op in de browser van je websitebezoeker. Wanneer deze een pagina opnieuw bezoekt, hoeft de website niet helemaal opnieuw te laden. Dat scheelt tijd.

Zorg voor een goede hosting

Hosting is een stukje ruimte op het internet waarop jouw website staat. Er zijn ontzettend veel aanbieders. Ik werk graag met Vimexx. In deze blog lees je eventueel meer over hosting.

Merk jij dat je website traag is? Ik kan je helpen! In mijn webdesignprojecten zorg ik ook altijd dat je website snel is. Liever zelf aan de slag? Kijk dan bij de webdesigncursus. Hierin leer je hoe je van a tot z een goede website neerzet. Snelheid hoort daar natuurlijk ook bij.

Wil je meer van mij zien?

Volg me dan op Instagram. Je vindt me op @tamarabelt.nl

Benieuwd hoe ik jou kan helpen aan een droomwebsite? Zodat jij meer (en leukere) klanten binnenhaalt? Neem dan een kijkje op mijn website: www.tamarabelt.nl

Hi! ik ben Tamara

Als webdesigner help ik vrouwelijke ondernemers aan een website die je helpt om makkelijker klanten binnen te halen, jou tijd bespaart én (weer) 1000% bij je past.

Download de websiteplanning

In mijn persoonlijke (Trello) websiteplanning deel ik een planning per week, checklists en tips om jouw droomwebsite te (her)bouwen én zo je ideale klant binnen te halen. Of gebruik ‘m om een website voor je eigen klanten te bouwen.