Podcast #16 Help! Mijn website is traag

Help! Mijn website is traaaag 🐌

Stel: je gaat op een blind speeddate en je hebt 3 tot 5 seconden om een goede indruk achter te laten. Daarna bepaalt de ander of hij/zij blijft zitten of verder kijkt. Je gaat rustig zitten en je droomman (of -vrouw) komt aan. Je schiet gelijk in de stress en je bent 4 seconden bezig met je woorden te vinden. De timer loopt af en je droomman/vrouw gaat ervandoor🏃‍♂️ Dat is nou jammer. Kans gemist.

Het klinkt heel gek, maar met websites werkt dit zo. Je bezoekers beslissen in 3 tot 5 seconden of ze op je website blijven. Als het eerste stukje tekst er al 4 seconden over doet om te laden, dan heb je nog maar max 1 seconden om een goede indruk achter te laten. En probeer dan nog maar te zorgen dat deze websitebezoekers ook nog hun e-mailadres achterlaten of direct iets bij je kopen. In deze podcast geef ik je 4 tips voor een vlotte website

Verklein je afbeeldingen

Dit is één van de meest voorkomende redenen die ik tegenkom bij trage websites. Verklein je afbeeldingen tot het formaat dat je deze toont. Gebruik de website TinyPNG om onnodige informatie uit je afbeelding te halen. Je hebt hier eventueel ook plugins voor. Denk aan Smush of Imagify. Meer weten over afbeeldingen optimaliseren? Lees dan deze blog.

Verwijder onnodige plugins

Plugins zijn superhandig, maar toch zie ik regelmatig websites voorbijkomen met veel onnodige plugins. Kijk dus goed naar welke plugins je daadwerkelijk gebruikt en verwijder de rest. Alleen deactiveren maakt trouwens alsnog je website zwaarder en dus trager. Extra tip: maak een back-up met Updraft Plus voordat je plugins gaat verwijderen. Mocht je per ongeluk een plugin hebben verwijderd die belangrijk was, dan kun je gemakkelijk de back-up terugzetten

Gebruik een cacheplugin

Zo’n plugin (zoals WP Rocket of WP Fastest Cache) slaat info op in de browser van je websitebezoeker. Wanneer deze een pagina opnieuw bezoekt, hoeft de website niet helemaal opnieuw te laden. Dat scheelt tijd.

Zorg voor een goede hosting

Hosting is een stukje ruimte op het internet waarop jouw website staat. Er zijn ontzettend veel aanbieders. Ik werk graag met Vimexx. In deze blog lees je eventueel meer over hosting.

Merk jij dat je website traag is? Ik kan je helpen! In mijn webdesignprojecten zorg ik ook altijd dat je website snel is. Liever zelf aan de slag? Kijk dan bij de webdesigncursus. Hierin leer je hoe je van a tot z een goede website neerzet. Snelheid hoort daar natuurlijk ook bij.

Wil je meer van mij zien?

Volg me dan op Instagram. Je vindt me op @tamarabelt.nl

Benieuwd hoe ik jou kan helpen aan een droomwebsite? Zodat jij meer (en leukere) klanten binnenhaalt? Neem dan een kijkje op mijn website: www.tamarabelt.nl

WordPress Webdesigner Divi Expert Tamara Belt

Tamara Belt - Webdesigner & Divi specialist

Als webdesigner en Divi specialist is het mijn doel om jou te laten groeien via je website. Met een geweldige website die (weer) 100% bij je past.

Naast webdesign en websiteoptimalisatie op maat, leer ik virtual assistents hoe ze goede websites met Divi bouwen met de Webdesigncursus voor VA's.

Bekijk mijn aanbod

Gratis Masterclass:
ZONDER STRESS, VOL VERTROUWEN WEBSITES BOUWEN ALS VA

In de masterclass geef ik je insider websitetips en strategieën over hoe jij vol zelfvertrouwen geld kunt verdienen met het bouwen en aanpassen van websites.

Schrijf je gratis in en claim jouw plek direct