Podcast #32 Maak het mensen makkelijk om je geld te geven

Stel: je werkt als coach en verkoopt daarnaast een online cursus. Je hebt ervoor gekozen om je potentiële klanten via je website een call te laten boeken of de cursus direct te laten aanschaffen. Wel zo handig en dat scheelt jou tijd; je hoeft niet 100x heen en weer te mailen, facturen te maken of handmatig toegang te geven. Toch merk je dat jouw potentiële klanten nog steeds vaak vragen stellen over hoe ze de cursus kunnen kopen of een berichtje sturen dat ze graag met je willen kletsen. Je had dit toch gewoon allemaal via je website geregeld? Nu ben je alsnog veel tijd kwijt…

Grote kans dat een aankoop doen of een gesprek inplannen via jouw website niet zo makkelijk gaat als je denkt. Ik zie het namelijk nog vaak genoeg fout gaan. Je wilt het jouw websitebezoekers echt zo makkelijk en duidelijk mogelijk maken om bij je te kopen. Deze tips helpen je daarbij:

  • Zorg voor duidelijke call-to-actions, zodat bezoekers weten wat ze kunnen doen;
  • Houd je salespage zo kort en simpel mogelijk, zodat je bezoeker niet door de pagina hoeft te ploeteren;
  • Zet een prijs(indicatie) op je website, zodat je bezoeker weet waar hij/zij aan toe is;
  • Maak je website mobielvriendelijk en leesbaar, zodat je bezoeker op ieder apparaat gemakkelijk een call boekt of aankoop doet;
  • Test regelmatig of alles nog werkt, zodat je geen klanten misloopt die vastlopen in het proces;
  • Bied diverse betaalmogelijkheden aangepast op jouw doelgroep. Zo betalen Nederlanders het liefst met iDeal of niet PayPal of creditcard terwijl ze in België graag Bancontant gebruiken.

Als je deze dingen op orde hebt, dan wordt het voor jouw websitebezoeker supermakkelijk om je geld te geven.

Wil je meer van mij zien?

Volg me dan op Instagram. Je vindt me op @tamarabelt.nl

Benieuwd hoe ik jou kan helpen aan een droomwebsite? Zodat jij meer (en leukere) klanten binnenhaalt? Neem dan een kijkje op mijn website: www.tamarabelt.nl

WordPress Webdesigner Divi Expert Tamara Belt

Tamara Belt - Webdesigner & Divi specialist

Als webdesigner en Divi specialist is het mijn doel om jou te laten groeien via je website. Met een geweldige website die (weer) 100% bij je past.

Naast webdesign en websiteoptimalisatie op maat, leer ik virtual assistents hoe ze goede websites met Divi bouwen met de Webdesigncursus voor VA's.

Bekijk mijn aanbod

Gratis Masterclass:
ZONDER STRESS, VOL VERTROUWEN WEBSITES BOUWEN ALS VA

In de masterclass geef ik je insider websitetips en strategieën over hoe jij vol zelfvertrouwen geld kunt verdienen met het bouwen en aanpassen van websites.

Schrijf je gratis in en claim jouw plek direct