Podcast #37 5 onmisbare tips als je een website bouwt

Ik ben al maanden bezig met mijn nieuwe website😅

Dat is iets wat ik regelmatig hoor van ondernemers die hun eigen website bouwen. Ze vinden het echt wel leuk om hun eigen website te bouwen, maar ‘iets’ houdt ze tegen om grote stappen te zetten. En ze kunnen vaak niet aangeven waaraan het ligt.

Misschien herken je dit zelf ook wel. Jij wilt die website bouwen en live zetten. Jij wilt in de actiestand komen.

Daarom heb ik 5 tips voor je om in actie te komen én je website daadwerkelijk af te maken:

1. Zorg voor een goede planning

Dit is echt een inkoppertje nadat jij die websiteplanning hebt gedownload. Maar een goede planning geeft je een doel. Richting. Je creëert voor jezelf deadlines en duidelijkheid wanneer je wat moet doen. Zo voorkom je dat je gaat rondfladderen, geen stappen vooruit zet en motivatie verliest. Met een goede planning kom jij met elke stap dichterbij het doel; die gewéldige website. En zeg nou eerlijk, het is toch tof om je progressie te zien? 😏

2. Laat iemand jouw ‘stok achter de deur’ zijn

Het is soms best lastig om jezelf accountable te houden. Zeker als je gewoon je klantwerk te doen hebt, laat je jouw eigen projecten eerder liggen. Zorg daarom dat je een stok achter de deur hebt. Deel met je volgers, vrienden en/of familieleden dat je jouw eigen website bouwt en maak ze gelijk enthousiast. Grote kans dat ze regelmatig vragen hoe het gaat met je nieuwe website, waardoor je meer drang voelt om eraan te werken. Win-win dus!

Of je deelt ‘t op je Insta Stories en tagged mij – @tamarabelt.nl. Vind ik leuk én dan check ik later bij je in hoe het ermee staat!

3. Plan het bouwen in

Als je eenmaal die planning hebt gemaakt en een stok achter de deur hebt, zorg je dat je inplant in je agenda wanneer je aan je website werkt. Zo werk ik vaak van dinsdag tot en met vrijdag 1 à 2 uur aan een groot project. Ik zet dat met een tijdframe in mijn agenda.

Ook breek ik ‘t op in kleinere taken en ik schrijf op aan welk onderdeel ik ga werken. Zo staat er niet ‘website bouwen’ op je to do, maar bijvoorbeeld ‘design homepage’. Dit werkt superfijn, want iedere dag kom je een stapje dichter bij je einddoel. En voelt het proces minder overweldigend. 

👉 Download de gratis websiteplanning. Hierbij heb ik het webdesignproject al voor je in kleinere stappen opgebroken en vind je meer info en tips om je te helpen aan jouw droomwebsite!

4. Houd het leuk voor jezelf

Een website bouwen moet leuk zijn! Zorg dat dit ook leuk blijft. Ik weet van mezelf dat als ik een hele dag aan dezelfde taak werk, dat ik moe, chagrijnig en verveeld raak. Hoe leuk ik webdesign ook vind. Ik zorg daarom voor genoeg afwisseling in mijn dag. Zo blijft het leuk. Kijk daarom goed wat er voor jou werkt.

En niet te vergeten: vier je successen! Homepage klaar? Vieren! Tekst geschreven? Tijd voor taart. Iedere stap brengt je dichterbij je nieuwe website. Hoe gaaf is dat?

 

5. Lukt iets niet? Ga dan door naar de volgende stap en kijk er later nog eens naar

Merk je dat je op een bepaalde stap enorm blijft hangen? Omdat je het net niet krijgt zoals je wilt? Laat het dan even voor wat het is en kijk er later opnieuw naar. Vaak helpt het als je er met een frisse blik opnieuw naar kijkt en is ‘t zo opgelost.

Raak je supergefrustreerd van een bepaalde taak, maar kun je eigenlijk niet verder zonder dat onderdeel? Neem dan even pauze. En als je er echt niet uitkomt, vraag of zoek hulp.

👉 In mijn webdesigncursus help ik je met het bouwen van je droomwebsite. Met de handige videotutorials neem ik je stap voor stap mee.

En? Heb je al zin en motivatie om aan de slag te gaan met je website? Ik vind ‘t superleuk als je jouw progress met me deelt!

Meer inspiraties en tips?

Instagram: ⁠@tamarabelt.nl⁠

YouTube: Tamara Belt | Webdesigner(d)🤓

Benieuwd hoe ik jou kan helpen aan een droomwebsite? Zodat jij meer (en leukere) klanten binnenhaalt? Neem dan een kijkje op mijn website: ⁠www.tamarabelt.nl

WordPress Webdesigner Divi Expert Tamara Belt

Tamara Belt - Webdesigner & Divi specialist

Als webdesigner en Divi specialist is het mijn doel om jou te laten groeien via je website. Met een geweldige website die (weer) 100% bij je past.

Naast webdesign en websiteoptimalisatie op maat, leer ik virtual assistents hoe ze goede websites met Divi bouwen met de Webdesigncursus voor VA's.

Bekijk mijn aanbod

Gratis Masterclass:
ZONDER STRESS, VOL VERTROUWEN WEBSITES BOUWEN ALS VA

In de masterclass geef ik je insider websitetips en strategieën over hoe jij vol zelfvertrouwen geld kunt verdienen met het bouwen en aanpassen van websites.

Schrijf je gratis in en claim jouw plek direct