Logo- en huisstijldesign

Coral Divers

Duikschool Coral Divers had een nieuw logo met een bijpassende huisstijl nodig. De stijl was vakantie, onderwaterparadijs, blauw en koraalkleuren. Ik tekende zelf het koraal dat de duikschool kan gebruiken als grafisch element. Daarnaast komt het koraal terug in het logo. Verder maakte ik een moodboard en een branding styleboard. Met het branding styleboard kan de duikschool gemakkelijk de eigen huisstijl uitdragen.

webdesign branding duikschool
Branding Logo duikschool

Branding Styleboard Duikschool

Logo en huisstijl ontwerpen: zo deed ik dat

N

Stap 1: Moodboard maken

Ik maakte eerst een moodboard. Zo bepaalde ik de stijl die de duikschool wilde uitstralen. Ik deed inspiratie op via Pinterest. Ik maakte een apart bord aan en sloeg afbeeldingen op die bij de uitstraling van de duikschool passen. Vervolgens maakte ik daar een moodboard van. Zo’n moodboard gebruikte ik tijdens het hele proces als een leidraad.

Moodboard branding

Klik op de afbeelding om alle foto’s te zien die ik ter inspiratie gebruikte voor dit moodboard.

N

Stap 2: Lettertypes bepalen

Vervolgens maakte ik 3 lettertypecombinaties. Deze bestaat uit een kop-, subkop- en bodytekst. Ik vond de bovenste het mooiste bij de duikschool passen. Ik koos daarom deze uit om te gebruiken in de huisstijl en het logo.

Huisstijlontwerp lettertypes
N

Stap 3: Kleurenpalet samenstellen

Daarna ging ik aan de slag met de kleurenpaletten samenstellen. In het moodboard komen koraalkleuren en blauw terug. Ik wist daarom dat ik dit ook in het kleurenpalet terug wilde laten komen. Ik gebruikte de online tool Coolors om mooie bijpassende kleuren te ontdekken. Uiteindelijk maakte 3 kleurenpaletten en koos er daar één van uit. Ik vond zelf de bovenste het mooist.

Logo branding kleurenpalet
N

Stap 4: Logo's tekenen

Daarna begon ik met logo’s te tekenen. Ja, gewoon met pen en papier. Eigenlijk is het een soort brainstorm van tekeningen. Ik tekende alles wat er in me op kwam.

N

Stap 5: Logo's uitwerken op de computer

Vervolgens stuurde ik mijn (erg mooie) tekeningetjes naar mijn laptop, zodat ik deze kon uitwerken in Adobe Illustrator. Ik voegde sommige ideeën samen en probeerde verschillende tekeningen uit. Daarnaast tekende ik het koraal dat ik terug wilde laten komen in de huisstijl.

Logo tekenen illustrator

Mijn handgetekenende logo’s en de logo’s die ik in Illustrator maakte

N

Stap 6: Logo's verder uitwerken

Ik koos drie logo’s uit om verder uit te werken. Ik maakte op ieder logo 3 varianten; ik veranderde bijvoorbeeld het lettertype of haalde een onderdeel weg.

logo's duikschool
N

Stap 7: Logo inkleuren

Ik koos mijn favoriete logo uit en kleurde deze in met de kleuren uit het kleurenpalet. Et voila! Het logo is klaar. Daarnaast maakte in een branding styleboard met de gehele huisstijl. Ik maakte ook nog 2 alternatieve logo’s. Deze kan de duikschool gebruiken op bijvoorbeeld briefpapier en als favicon op de website.

logo-ontwerp duikschool

Wil je ook een nieuw logo en een nieuwe branding?

Je mag me altijd een berichtje sturen (ook voor vragen, interesse, kletspraatjes en complimentjes).

Neem trouwens ook eens een kijkje op mijn pagina over logo- en huisstijlontwerp.

60 contentideeën cheatsheet

Gratis download

60 contentideeën voor social media

In de gratis cheatsheet geef ik je maar liefst 60 ideeën om op social media te plaatsen. Zo zit je nooit meer zonder inspiratie over wat je op social media moet plaatsen.

VOLG MIJ OP SOCIAL MEDIA