SEO (zoekmachineoptimalisatie)

SEO (zoekmachineoptimalisatie) is ontzettend belangrijk voor ieder bedrijf. Als jouw website goed zichtbaar is, dan komen klanten vanzelf naar je toe. En het mooie hiervan is: het is gratis! Geen advertentiekosten of dure brochures printen. Dit klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn.

Toch is het echt waar. Helaas is er altijd een ‘maar’: Search Engine Optimisation kan ontzettend veel werk zijn. Het gaat niet alleen om fantastische teksten. Bij SEO komt veel meer kijken: is jouw website snel en functioneel? Zijn de teksten goed geschreven? En hoe vaak bezoeken je gebruikers je website? Blijven ze even ‘hangen’ of klikken ze snel weg?

Als ik jouw website Google-proof maak, zorg ik voor het hele pakket. Ik zorg voor goede teksten, zorg dat de techniek van de website goed is waardoor deze functioneel en snel is. Daarnaast zorg ik voor linkbuilding, dus links toevoegen op jouw website en vanuit andere sites linken. Hierdoor ziet Google jou als een expert en komt jouw doelgroep makkelijker op jouw website. Verder verbeter ik de teksten om zo SEO-proof te maken.

SEO is hard werken; het is een constant proces. Misschien heb je helemaal geen tijd om steeds nieuwe teksten te schrijven. En vind je de techniek achter je website maar ingewikkeld. Gelukkig kan ik je uit de brand helpen. Ik verbeter de vindbaarheid van je website op verschillende punten, zodat jij je bezig kunt houden met de groei van je bedrijf.

Zoekwoordenanalyse waardoor jij weet op welke zoekwoorden je kunt scoren.

Ik verbeter de techniek van jouw website, waardoor deze gebruiksvriendelijker en sneller wordt.

Ik zorg voor interne en externe links waardoor jouw doelgroep en Google jou écht als branche-expert gaan zien.

Dat wil ik wel! Maar wat is er echt bij inbegrepen?

Analyse

 • SEO-check
 • Zoekwoordenonderzoek
 • Vindbaarheidsplan op maat
g

Optimaliseren

 • SEO-schrijven of teksten herschrijven om ze Google-proof te maken
 • Afbeeldingen, teksten en url’s verbeteren
 • Meta-teksten verbeteren
 • Linkbuilding: toevoegen van interne en externe links
R

Rapportage

 • Bij langdurige samenwerkingen krijg je een maandelijkse rapportage uit Google Analytics

SEO: de vindbaarheid van jouw website verbeteren

Leuk! Maar hoe werkt dat eigenlijk?

We beginnen met een intake om de doelgroep, doelen en concurrentie in kaart te brengen. Daarna analyseer ik de website op verschillende punten om erachter te komen wat we kunnen verbeteren. Vervolgens ga ik aan de slag met zoekwoordenonderzoek. Daarmee ontdekken we met welke zoekwoorden jij hoger in Google kunt komen. Vervolgens maak ik een advies/plan over hoe we de SEO gaan aanpakken. Daarna gaan ik aan de slag! We verbeteren bijvoorbeeld de techniek van jouw website waardoor deze sneller wordt. Daarnaast verbeter ik de gebruiksvriendelijkheid van de website. Kunnen gebruikers gemakkelijk vinden wat ze nodig hebben?

Verder optimaliseer ik de content. Zo optimaliseer de huidige teksten en schrijf eventueel nieuwe teksten. Ik verbeter de vindbaarheid van de afbeeldingen en pas waar nodig de url’s aan. Ook ga ik aan de slag met linkbuilding. Zo zorg ik dat er genoeg interne links op de website staan. Daarnaast kan ik ook zorgen voor links vanuit andere sites naar jouw website. Je kunt hierbij denken aan social media en gastblogs. Vaak duurt het wel even voordat je effect merkt van de optimalisaties. Bij langdurige samenwerkingen kan ik vanuit Google Analytics de resultaten laten zien en analyseren.

Wat is mijn investering in het zoekmachineoptimalisatie?

Jouw investering in het SEO is slechts €60,- per uur.

De prijs is exclusief btw.

Dit vinden anderen van mij

 

De samenwerking met Tamara verloopt vlekkeloos en ik ben dan dus ook ontzettend te spreken over haar werk en hoe ze communiceert. Ze reageert altijd snel, denkt mee met je bedrijf en houdt ook alle resultaten goed in de gaten. Aan het einde van de maand ontvang ik een rapportage van hoe de werkzaamheden hebben uitgepakt en dit ziet er niet alleen super netjes uit, maar is ook lekker overzichtelijk, waardoor je als bedrijfseigenaar altijd op de hoogte bent van hoe alles ervoor staat. Ik kan een samenwerking met Tamara dan ook zeker aanraden!

Grysilde Velstra

Business Coach, Dutch Digital Nomad

"Als er iemand gestructureerd en gedegen te werk gaat, is het Tamara wel. Ze verraste me tijdens de kennismaking al met een kort adviesrapport over mijn site en mijn hulpvraag, waardoor ik snel om was qua expertise betreft. Tamara is daarnaast een fijne persoonlijkheid om mee te werken. Geduldig heeft ze al mijn vragen beantwoord en technische zaken uitgelegd die voor haar een eitje zijn maar voor menig leek als iets met bos en bomen. Ik raad elke ambitieuze ondernemer aan om Tamara je te laten helpen, ze doet het met passie en precisie!" 

Salina van den Nieuwenhuizen

Online Businessmanager, VIA Salina

"Tamara is een prettig persoon om mee samen te werken. Ze denkt met je mee, heeft verstand van zaken en ze werkt snel. Voor je het weet heeft ze al een flyer gemaakt of de website aangepast."

Ciska de Kok

Yogadocent & eigenaresse, Flow Yoga Leiderdorp

Veelgestelde vragen

Ga ik bovenaan in Google staan?

Dat kan ik helaas nooit beloven. SEO is namelijk een heeeel langdurig project. Stel dat je teksten aanpast, dan kan dit soms weken (tot wel maanden) duren voordat Google dit oppikt en in de resultaten verwerkt. Maar we gaan er wel voor zorgen dat je doelgroep je beter gaat vinden bijvoorbeeld door de artikelen te delen op social media. Daarnaast zorgen we ervoor dat je website zo gebruiksvriendelijk mogelijk is en de doelgroep vindt waar hij naar op zoek is. Dat betekent dat je conversies zullen verhogen en dat is het ultieme doel, toch?

  Hoeveel uur ben je bezig met SEO?

  Dat wisselt. Als je het contactformulier invult, dan kunnen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek afspreken. Tijdens dit gratis gesprek kan ik een inschatting maken van hoeveel werk er nodig zal zijn.

   Ik heb je hulp ook met andere zaken nodig. Krijg ik dan korting?

   Jazeker! Goede klanten moeten we belonen, toch? Vul het contactformulier in voor een offerte op maat.

    Ik hoor weleens over dat je links kunt uitwisselen met andere sites. Of dat je zoekwoorden wit kunt maken op de website, zodat de gebruiker het niet ziet maar Google wel. Doe jij dat ook?

    Nee en ik zou je ook echt afraden om dat te doen. Dit heet linkspamming en Google straft dit hard af. Dit gaat dus alleen maar averechts werken voor je vindbaarheid. Wissel alleen links uit als dit toegevoegde waarde biedt voor je gebruikers.

    Ik ben een eerlijke meid, dus ik optimaliseer ook alleen op de ‘legale’ manier.

    Vergeet trouwens niet: je optimaliseert je website voor mensen in plaats van voor machines. Dus verplaats je in je doelgroep. Wat willen ze zien? Hoe willen ze dat de website werkt? En wat willen ze lezen? Dan komt je vindbaarheid vanzelf

    Kun je ook alleen advies geven over mijn vindbaarheid?

    Natuurlijk. SEO is maatwerk, dus we kunnen het pakket aanpassen naar jouw behoeftes. Vul het contactformulier in en dan bespreken we hoe ik jou kan helpen.

     60 contentideeën cheatsheet

     Gratis download

     60 contentideeën voor social media

     In de gratis cheatsheet geef ik je maar liefst 60 ideeën om op social media te plaatsen. Zo zit je nooit meer zonder inspiratie over wat je op social media moet plaatsen.

     VOLG MIJ OP SOCIAL MEDIA