Divi van Elegant Themes is een zogenaamde themabouwer om WordPress websites mee te bouwen. Maar wat is Divi precies? Wat zijn de voordelen? Hoe werkt het?
In deze blog vertel ik je alles over het Divi Thema. Allereerst neem ik je mee terug naar 2015. Ik bouwde mijn eerste WordPress-website en wat een gedoe was dat zeg! Het probleem was: als je aanpassingen deed aan de achterkant, dan zag het er aan de voorkant heel anders uit.🙄
Als ‘webdesigner(d) to be’ vond ik het natuurlijk superleuk om uit te zoeken. Ik voegde allerlei codes toe om het toch naar mijn zin te krijgen. Maar ja, het kostte me ontzettend veel uitzoekwerk. En het is echt niet voor iedereen weggelegd.
In 2020 ontdekte ik Divi. En er ging een wereld voor me open.
Wat is Divi?
Divi is een thema en visuele bouwer van het bedrijf Elegant Themes. Met een themabouwer werk je aan de voorkant van je website. Je ziet dus wat je doet.
Hoe werkt Divi?
Divi werkt als een drag-en-dropsysteem; je kunt verschillende elementen (tekst, afbeeldingen etc.) toevoegen en slepen naar de plek waar je deze wilt hebben. Supermakkelijk dus!
Kortom: zo kan iedereen een supermooie en professionele website maken. Zonder dat je 100 codes moet toevoegen
Wat zijn de voordelen van Divi?
Divi is één van de meest gebruikte WordPress-thema ter wereld en dat is niet zomaar! Dit is waarom ik zo graag met Divi werk:
1. Intuïtieve drag-and-dropbouwer
Met Divi’s visuele builder is het net alsof je met digitale LEGO-blokken speelt. Zelfs zonder technische achtergrond kun je moeiteloos elementen slepen en neerzetten om jouw droomwebsite te creëren. Het werkt heel intuïtief.
2. Templates die je direct op weg helpen
Start je net? Divi heeft een enorme bibliotheek vol gratis templates. Bij deze templates hoef je alleen de teksten en afbeeldingen aan te passen en je hebt al een website.
Side note: de templates zijn wel algemeen. Gelukkig zijn er ook betaalde templates die je zo op je Divi website kunt laden. Zoals bijvoorbeeld mijn Divi kit met templates voor een salespage, Instagram landingspagina, opt-inpagina en meer.
3. Het is mobielvriendelijk
Divi is responsive. Dat betekent dat Divi zorgt ervoor dat jouw website zich aanpast aan verschillende schermformaten. Daarnaast kun je van tevoren previews bekijken van hoe je website er op mobiel uitziet.
4. Goede support
Elegant Themes heeft echt een top klantenservice. Bij je licentie zit levenslange (Engelstalige) support. Ze hebben ook veel Engelstalige tutorials online staan.
Liever Nederlandstalige tutorials voor Divi zien?
Bekijk dan mijn Divi cursus. Daarin laat ik je van A tot Z zien hoe je een goede website bouwt met het Divi-thema.
5. Het is groeiproof
Veel platforms (zoals Wix, Squarespace en Showit) beperken je op langere termijn om te groeien. Je hebt volledige creatieve vrijheid en kunt alles koppelen wat je wilt.
6. Je kunt Divi op onbeperkt aantal websites gebruiken
Superhandig als je meerdere websites hebt of virtual assistant of webdesigner bent.
7. Makkelijk te koppelen
Doordat zoveel mensen het thema gebruiken, is het gemakkelijk te koppelen met veel websites en tools. Zo koppel je bijvoorbeeld in no-time je e-mailmarketingsoftware met je website.
8. Geen terugkerende kosten
Je gaat geen abonnement aan. Je betaalt één keer en hebt levenslange toegang.
9. Het bespaart je tijd
Divi heeft verschillende handige mogelijkheden, waardoor je veel sneller websites ontwerpt. Zo kun je bestaande pagina’s makkelijk kopiëren en kun je globale elementen maken. Waardoor als je de aanpassing op één pagina maakt, het overal mee verandert. Dat scheelt zoveel tijd.
Wat zijn de nadelen?
Ik ben dus echt die-hard fan van Divi, maar ik wil natuurlijk wel een eerlijk beeld voor je scheppen.
1. De kosten van Divi
Divi is niet gratis. Het kost eenmalig 249 dollar voor levenslange toegang voor onbeperkt aantal websites. Of 89 dollar voor één jaar voor onbeperkt aantal websites.
2. De vele mogelijkheden kunnen overweldigend zijn
Als je het voor het eerst gebruikt kun je best overweldigd raken door alle functionaliteiten. In de cursus neem ik je daarom echt stap voor stap mee, zodat je niet overweldigd raakt.
3. Doordat er zoveel mogelijk is, kan je website in een circus veranderen
Ken je nog de eerste PowerPointpresentaties met alle animaties? Je kon animaties toevoegen door tekst in je presentatie in te laten bouncen. Iedereen vond dat supercool. Het resultaat: 100 animaties in één PowerPoint, wat je publiek afleidde van je verhaal. Bij Divi is ook alles mogelijk. Dus houd goed in je achterhoofd dat je website nog wel functioneel en vlot moet blijven.
Klaar om fantastische websites te bouwen?
Divi van Elegant Themes is dus een krachtige en gebruiksvriendelijke tool voor het bouwen van websites voor zowel beginners als gevorderden. Het helpt je om prachtige websites te bouwen wat niet alleen een visitekaartje is, maar ook een marketingkanaal.
Dus ben jij klaar om geweldige websites te leren bouwen met Divi? Schrijf je vandaag nog in voor de cursus. En start direct!