Logo- en huisstijlontwerp

Wil je een logo dat écht bij je past? En wil je een huisstijl die zo herkenbaar is, dat je doelgroep direct weet dat jij iets op social media plaatst door alleen maar naar het plaatje te kijken? Ik ontwerp een geweldig logo en een prachtige huisstijl waar je keer op keer blij van wordt.

Misschien heb je wel al een website, maar merk je dat je website niet goed bij je andere uitingen past. Of merk je dat mensen jouw bedrijf constant verwarren met een ander bedrijf. Of straal je niet de professionaliteit uit die je wilt. Een mooie, herkenbare huisstijl is superbelangrijk. Zo laat je zien waar jij en je bedrijf voor staan en waar je expertise ligt. Dit helpt je om de juiste doelgroep aan te spreken.

Ben je ook altijd urenlang bezig met een mooie socialmediapost maken? Met een goede huisstijl is dit voortaan een makkie. De huisstijl vertelt je namelijk welke lettertypes, kleuren én eventueel texturen je kunt gebruiken. Zo hoef je alleen nog een fotootje in je afbeelding te plakken en de tekst aan te passen.

Tijdens het gehele proces houden we goed contact. Zo weet je precies waar ik mee bezig ben en wat je kunt verwachten. Per onderdeel koppel ik terug en kunnen we aanpassingen doen. Zo ontwerpen we de huisstijl en het logo van je dromen!

Met het Logo- en Huisstijlpakket heb je binnen 4 weken een herkenbare huisstijl en een fantastisch logo. Dus, waar wacht je nog op?

Dit kun je verwachten:

Een herkenbare huisstijl met kleuren, textuur én lettertypes.

Een prachtig logo, alternatief logo en favicon.

Een cheatsheet, zodat je precies weet wanneer je wat gebruikt.

Gelijk een nieuwe website in je nieuwe huisstijl? Kies dan voor het Complete Webdesign- en Brandingpakket.

Branding Styleboard

Dat wil ik wel! Maar wat is er echt bij inbegrepen?

 • Een moodboard
 • Een branding styleboard: een cheatsheet met jouw huisstijl, zodat je deze makkelijk in al jouw (marketing)uitingen uit kunt dragen
 • Een huisstijlhandleiding: wanneer gebruik je welk lettertype en hoeveel regelafstand gebruik je? In de handleiding vind je alle antwoorden
 • Keuze uit 9 op maat gemaakte logo’s
 • 1 alternatief logo voor op bijvoorbeeld je logopapier
 • Favicon (het icoontje bovenaan je browser)
 • Keuze uit 3 kleurenpaletten
 • Keuze uit 3 lettertypecombinaties (body, kop & accent)

Jouw complete huisstijl én logo binnen 4 weken

Leuk! Maar hoe werkt dat eigenlijk?

Week 1: Intake & vragenlijst

We gaan samenwerken: ik heb er zin in! Ik stuur je een vragenlijst om een goed beeld van jouw bedrijf en doelen te krijgen. Daarnaast kijken we naar de directe concurrentie en huisstijlen die jij mooi vindt. Daarna maak ik een plan op maat met jouw wensen. Ik voeg jou toe aan mijn projectmanagementprogramma, zodat je precies weet waar ik op dat moment mee bezig ben en wat je kunt verwachten.

Week 2: Moodboard & Kleurenpalet

Na de vragenlijst en kennismaking heb ik een goed beeld van jouw bedrijf en wat je wilt uitstralen. Ik maak een moodboard om zo de gewenste look & feel van de huisstijl en het logo te bepalen. Is het toch niet precies wat je zoekt? Geen zorgen, er zijn 2 revisies inbegrepen. Het moodboard vormt de basis van de gehele branding.

Daarna maak ik een kleurenpalet die bij het moodboard past. Dit kleurenpalet gaan we gebruiken in jouw huisstijl en logo. Ik maak in het totaal 3 kleurenpaletten waaruit je kunt kiezen.

Week 3 & 4: Logo, lettertype & design

Get ready to rumble, want nu gaat het echte werk beginnen. In de derde week ga ik aan de slag met de lettertypes voor op je website en in je merk. In totaal kiezen we 3 lettertypes uit:

 • Lettertype voor de hoofdtekst
 • Lettertype voor de koppen
 • Accentlettertype

Ik stel 3 combinaties met 3 soorten lettertypes voor je samen. Jij mag kiezen welke lettertypecombinatie jij het mooist vindt.

Daarnaast ga ik aan de slag met jouw gloednieuwe logo. Je krijgt in het totaal 3 unieke logo’s met van ieder 3 varianten waaruit je kunt kiezen. Je kunt dus gewoon uit 9 logo’s kiezen! Ik stuur deze logo’s eerst in zwart-wit. Nadat je jouw ideale logo hebt gekozen, kleur ik ze in met de kleuren vanuit het kleurenpalet. Je hebt eventueel 3 revisies op het logo.

Als je het leuk vindt, dan creëer ik een herkenbaar textuur of patroon voor op je website. Natuurlijk kun je dit patroon ook op bijvoorbeeld social media gebruiken.

Daarna maak ik een brandingboard met een overzicht van de gehele huisstijl en de logo’s. Daarnaast maak ik een huisstijlhandleiding, zodat je precies weet wanneer je bijvoorbeeld welk lettertype gebruikt.

Dan kan je huisstijl overal gaan integreren in je bedrijf, zoals op social media, je visitekaartjes en je website.


Wat is mijn investering?

Jouw investering in het Logo- en Huisstijlpakket is slechts €699,-

De prijs is exclusief btw.


Veelgestelde vragen

Hoe kan ik het Logo- en Huisstijlpakket reserveren?

Vul het contactformulier in, zodat we een gratis (virtueel) kennismakingsgesprek kunnen inplannen. Tijdens het kennismakingsgesprek kijken we of we een goed match zijn. Een goede samenwerking is namelijk superbelangrijk om het hele proces soepel en succesvol te laten zijn. Als het klikt, dan stuur ik de overeenkomst en de factuur voor de aanbetaling. Vervolgens reserveren we de startdatum en ik stuur je de vragenlijst. Daarna is het tijd om te shinen!

Ik heb al een website, kun jij de huisstijl daar integreren?

Dat kan zeker. Als je het contactformulier invult, dan maak ik een offerte op maat voor je.

Ik wil eigenlijk ook een nieuwe website, kan dat?

Natuurlijk. Bekijk dan eens mijn Complete Webdesign- en Brandingpakket.

Ik heb je hulp ook met andere zaken nodig. Krijg ik dan korting?

Jazeker! Goede klanten moeten we belonen, toch? Vul het contactformulier in voor een offerte op maat.

Ik wil visitekaartjes en socialmediatemplates in mijn nieuwe huisstijl, kun jij die voor mij maken?

Dat kan zeker. Als je het contactformulier invult, dan stuur ik je een offerte op maat.

Hoe maak jij mijn nieuwe logo?

Na de intake maak ik een moodboard om te zien of we op dezelfde lijn zitten. Daarna ga ik tekenen. Ja, gewoon met potlood en papier. Als ik een aantal ideeën heb, ga ik ze uitwerken met Adobe Illustrator. Als ik 3 logo’s heb waar ik tevreden over ben, dan maak ik daar nog 3 variaties op. Dus ik gebruik een iets ander lettertype of voeg ergens een streep toe bijvoorbeeld. Daarna stuur ik ze naar je toe. Je kunt dan nog 3 keer feedback geven.

Wat nou als de huisstijl en het logo niet bij mij passen?

Dat gaat niet gebeuren. Van tevoren bespreken we jouw gewenste uitstraling goed door en krijg ik al een beeld van wat jij graag wilt. Tijdens het moodboard bevestigen we dit. Bij ieder onderdeel vraag ik om feedback. Zo blijven we ook op koers. We gaan pas verder naar het volgende onderdeel als we allebei tevreden zijn over de vorige stap.