Websiteonderhoud

Je website staat online en draait lekker, maar bescherm je deze ook goed tegen hackers? En wat doe je als je website na een update niet goed meer functioneert? Of als je hosting er ineens mee ophoudt? Ben je dan alles kwijt of kun je nog iets terughalen? Klinkt als een drama, toch? Dat moeten we voorkomen: ik onderhoud en bescherm je website en draai maandelijkse back-ups. Zo blijft jouw website altijd veilig, snel én online.

Nadat je website online staat, houdt het werk niet op. Zo komen er jaarlijks meerdere grote WordPressupdates en plugins en thema’s hebben vaak meerdere updates per maand. Soms werkt een website na een update niet naar behoren. Je kunt er wel uren mee bezig zijn om dit weer op te lossen. Zeker als je er geen kaas van hebt gegeten. Die tijd kun je beter in de groei van je bedrijf steken.

Laat de technische zaken maar aan mij over. Ik onderhoud jouw website en zorg dat deze altijd online, veilig en functioneel blijft. Daarnaast kan ik ook kleine aanpassingen op de website aanbrengen. Zo kun jij je focussen op wat jij écht leuk vindt binnen je bedrijf.

Met het maandelijkse onderhoudsabonnement houd je je website alive & kicking!

Dit kun je verwachten:

Je website is beschermd tegen hackers.

Een up-to-date website.

Als er fouten ontstaan na een update, dan fix ik dit gelijk!

Je website blijft responsive, snel en online.

Websiteonderhoud wordpress

Dat wil ik wel! Maar wat is er echt bij inbegrepen?

  • Installatie nieuwste WordPressupdates
  • Websitecheck na de update om te zien of alles nog goed werkt
  • 2x per maand plugins en thema updaten
  • Check of de plugins na de update nog steeds goed werken met WordPress
  • Check of de website ook na de update nog responsive is
  • Maandelijkse back-up van de gehele website (inclusief alle teksten, foto’s e.d)
  • Wanneer er fouten ontstaan na een update dan herstel ik deze gelijk
  • Kleine werkzaamheden aan de website (< 1 uur per maand)

Het maandelijkse websiteonderhoudspakket

Hoe werkt dat eigenlijk?

Als ik jouw website onderhoud..

Dan update ik 2x per maand de plugins en het thema. Als er een grote WordPressupdate is, dan installeer ik deze direct. Vervolgens loop ik jouw website na om te zien of deze nog goed werkt op alle schermen en of er geen fouten zijn ontstaan. Werkt iets niet meer naar behoren? Dan fix ik dit direct. Daarnaast draai ik iedere maand een back-up van de gehele website. Mocht er iets fout gaan, dan kunnen we alle afbeeldingen, teksten en andere content terughalen.

Als ik verbeteringen zie voor jouw website, dan laat ik dat natuurlijk weten. Zo kan het zijn dat bepaalde plugins verouderd zijn en niet meer up-to-date zijn. Dit maakt je website vatbaarder voor hackers. Het is dan slim om de plugin te vervangen.

Daarnaast kan ik on call kleine werkzaamheden aan de website doen. Stel dat het niet lukt om een afbeelding op de juiste manier op de site te zetten, dan stuur je me een berichtje en dan regel ik het voor je.


Wat is mijn investering?

Jouw investering in het websiteonderhoudspakket is slechts €50,- per maand

De prijs is exclusief btw.


Veelgestelde vragen

Zijn er extra kosten?

Alleen de standaard kosten van een website vallen buiten het onderhoudsabonnement. Dit zijn de gemiddelde prijzen:

  • Hosting: van €2,50 tot €10,- per maand
  • Domeinnaam: van €6,- tot €12,- per jaar
Adviseer je ook over eventuele verbeteringen van mijn website?

Jazeker. Als ik merk dat er bijvoorbeeld bepaalde verouderde plugins op de website staan, dan kan ik adviseren om deze te vervangen. Verouderde plugins maken je website vatbaarder voor hackers. En die willen we natuurlijk niet. Daarnaast adviseer ik ook altijd om zo min mogelijk plugins te installeren. Deze kunnen namelijk je website vertragen en dat is zonde.

Moet ik mijn website zo vaak updaten?

Jazeker! Als je je website up-to-date houdt, dan blijft deze beschermd tegen hackers. Daarnaast zorgen de updates dat de site goed blijft werken en dat je gebruikmaakt van de nieuwste functies. Het is dus superbelangrijk dat je website altijd up-to-date is.

Kan ik geen plugin gebruiken om back-ups te maken?

Dat kan, maar dat is niet altijd slim. De back-ups draaien op een plugin. Wanneer deze plugin niet meer up-to-date is, dan kan deze niet goed meer werken. Als je dit niet doorhebt en er gaat iets fout, dan kun je je website niet terugzetten met de laatste update.

Ik sla de handmatige back-ups op in mijn opslag. Zo is er altijd een back-up van maximaal een maand oud.

Ik heb je hulp ook met andere zaken nodig. Krijg ik dan korting?

Jazeker! Goede klanten moeten we belonen, toch? Vul het contactformulier in voor een offerte op maat.

Onderhoud je ook websites die je niet zelf heb gebouwd?

Natuurlijk. Ik ben gespecialiseerd in WordPresswebsites. Dus als jij ook een website hebt met WordPress, dan kan ik jouw website onderhouden. Heb je een website die op een ander platform draait? Stuur me dan een berichtje, dan kijk ik hoe ik je kan helpen.

Ik wil eigenlijk een nieuwe website, kun je die ook voor mij maken?

Natuurlijk! Ik heb 2 pakketten: het Webdesignpakket en het Complete Webdesign- en Brandingpakket.

Kan ik mijn website niet zelf onderhouden?

Natuurlijk kun je de website zelf ook onderhouden, maar weet je ook wat je moet doen als de website plots niet meer (naar behoren) werkt? Ik werk al sinds 2015 met WordPress, dus ik heb de nodige ervaring met het onderhouden van websites. Daarnaast kan ik problemen vaak makkelijk oplossen. Als je er (nog) niet veel ervaring mee hebt, kun je soms uren bezig zijn met fouten herstellen.

Kan ik mijn website niet automatisch updaten?

Dat kan, maar ik raad het niet aan. Je website is natuurlijk wel altijd up-to-date, maar soms ‘botst’ een plugin ineens met WordPress na een update. Hierdoor werkt jouw website niet goed meer en dat is zonde. Met het onderhoudspakket hoef je je daar geen zorgen over te maken. Ik krijg een melding wanneer er een nieuwe WordPressupdate is, zodat ik gelijk alle websites kan updaten en controleren. Zo blijft jouw website naar behoren werken.

Ik heb aan 1 uur hulp bij werkzaamheden niet genoeg. Kun je me ook bij grotere taken aan mijn website helpen?

Natuurlijk kan dat. Je kunt altijd uren bijkopen. Je betaalt dan €50,- per uur (ex. btw). Ik houd mijn uren bij met de Toggl tijdsregistratie. Ik rond de uren af op het kwartier. Na afloop krijg je gewoon een nette factuur inclusief de tijdsregistratie van Toggl.