Websiteonderhoud

Je website staat online en draait lekker, maar bescherm je deze ook goed tegen hackers? En wat doe je als je website na een update niet goed meer functioneert? Of als je hosting er ineens mee ophoudt? Ben je dan alles kwijt of kun je nog iets terughalen? Klinkt als een drama, toch? Dat moeten we voorkomen: ik onderhoud en bescherm je website en draai maandelijkse back-ups. Zo blijft jouw website altijd veilig, snel én online.

Nadat je website online staat, houdt het werk niet op. Zo komen er jaarlijks meerdere grote WordPressupdates en plugins en thema’s hebben vaak meerdere updates per maand. Soms werkt een website na een update niet naar behoren. Je kunt er wel uren mee bezig zijn om dit weer op te lossen. Zeker als je er geen kaas van hebt gegeten. Die tijd kun je beter in de groei van je bedrijf steken.

Laat de technische zaken maar aan mij over. Ik onderhoud jouw website en zorg dat deze altijd online, veilig en functioneel blijft. Daarnaast kan ik ook kleine aanpassingen op de website aanbrengen. Zo kun jij je focussen op wat jij écht leuk vindt binnen je bedrijf.

Met het maandelijkse onderhoudsabonnement houd je je website alive & kicking!

Je website is beschermd tegen hackers.

Een up-to-date website, zodat je website goed werkt en veilig is.

Als er fouten ontstaan na een update, dan fix ik dit gelijk!

Je website blijft altijd responsive, snel en online.

Maandelijkse back-up in externe opslag.

Dat wil ik wel! Maar wat is er echt bij inbegrepen?

WordPress-updates

 • Installatie nieuwste WordPress-updates
 • Websitecheck na de update om te zien of alles nog goed werkt

Plugins- & Thema-updates

 • 2x per maand de plugins en het thema updaten
 • Check of de plugins en het thema na de update nog steeds goed werken met WordPress

Fouten herstellen

 • Wanneer er fouten ontstaan na een update dan herstel ik deze gelijk

Responsive website

 • Check of de website ook na de update nog responsive is

Back-ups

 • Maandelijkse back-up van de gehele website (inclusief alle teksten, foto’s e.d).
v

WordPress-Support

 • Kleine werkzaamheden aan de website (< 1 uur per maand)

Het maandelijkse onderhoudspakket

Leuk! Maar hoe werkt dat eigenlijk?

Als ik jouw website onderhoud..

Dan update ik 2x per maand de plugins en het thema. Als er een grote WordPressupdate is, dan installeer ik deze direct. Vervolgens loop ik jouw website na om te zien of deze nog goed werkt op alle schermen en of er geen fouten zijn ontstaan. Werkt iets niet meer naar behoren? Dan fix ik dit direct. Daarnaast draai ik iedere maand een back-up van de gehele website. Mocht er iets fout gaan, dan kunnen we alle afbeeldingen, teksten en andere content terughalen.

Als ik verbeteringen zie voor jouw website, dan laat ik dat natuurlijk weten. Zo kan het zijn dat bepaalde plugins verouderd zijn en niet meer up-to-date zijn. Dit maakt je website vatbaarder voor hackers. Het is dan slim om de plugin te vervangen.

Daarnaast kan ik on call kleine werkzaamheden aan de website doen. Stel dat het niet lukt om een afbeelding op de juiste manier op de site te zetten, dan stuur je me een berichtje en dan regel ik het voor je.

Wat is mijn investering in websiteonderhoud?

De bovenstaande prijzen zijn exclusief btw.

Dit vinden anderen van mij

 

De samenwerking met Tamara verloopt vlekkeloos en ik ben dan dus ook ontzettend te spreken over haar werk en hoe ze communiceert. Ze reageert altijd snel, denkt mee met je bedrijf en houdt ook alle resultaten goed in de gaten. Aan het einde van de maand ontvang ik een rapportage van hoe de werkzaamheden hebben uitgepakt en dit ziet er niet alleen super netjes uit, maar is ook lekker overzichtelijk, waardoor je als bedrijfseigenaar altijd op de hoogte bent van hoe alles ervoor staat. Ik kan een samenwerking met Tamara dan ook zeker aanraden!

Grysilde Velstra

Business Coach, Dutch Digital Nomad

"Tamara helpt mij om mijn Divi website up-to-date te houden, het aan te passen naar mijn huisstijl en mijn bedrijf beter zichtbaar te krijgen. Sinds Tamara dit doet ben ik beter vindbaar en past mijn website veel beter bij mijn bedrijf. Verder denkt zij met mij mee om bijvoorbeeld mijn website te optimaliseren. Door haar kennis van webdesign heeft zij veel ideeën. Verder helpt Tamara mij om op Pinterest beter zichtbaar te worden. Zij ontwerpt aantrekkelijk pins die goed gevonden worden. Ze werkt zelfstandig waardoor ik me kan richten op mijn bedrijf"

Saskia Huizer

Hoogbegaafdheidsspecialist, Saskiahuizer.nl

"Tamara verplaatste mijn hele website naar WordPress, bracht wijzigingen aan die we tijdens het proces bespraken en voegde haar eigen creatieve stempel op dingen toe. Ze bedacht geweldige ideeën om mijn website aantrekkelijker te maken voor mijn ideale klant. Daarnaast liet keer op keer zien dat ze de toon en het beeld dat ik probeerde over te brengen echt begreep. Ook ontwierp Tamara mijn e-book op een zeer creatieve en aansprekende manier. Ze is altijd professioneel en vriendelijk en heeft haar werk op tijd en binnen budget afgerond. Ik kan Tamara aan iedereen aanraden!" 

Bridget McNamer

Coach voor vrouwelijke leiders, Sidecar Counsel

Veelgestelde vragen

Zijn er nog extra kosten?

Alleen de standaard kosten van een website vallen buiten het onderhoudsabonnement. Dit zijn de gemiddelde prijzen:

 • Hosting: van €2,50 tot €10,- per maand
 • Domeinnaam: van €6,- tot €12,- per jaar
  Adviseer je ook over eventuele verbeteringen van mijn website?

  Jazeker. Als ik merk dat er bijvoorbeeld bepaalde verouderde plugins op de website staan, dan kan ik adviseren om deze te vervangen. Verouderde plugins maken je website vatbaarder voor hackers. En die willen we natuurlijk niet. Daarnaast adviseer ik ook altijd om zo min mogelijk plugins te installeren. Deze kunnen namelijk je website vertragen en dat is zonde.

   Moet ik mijn website zo vaak updaten?

   Jazeker! Als je je website up-to-date houdt, dan blijft deze beschermd tegen hackers. Daarnaast zorgen de updates dat de site goed blijft werken en dat je gebruikmaakt van de nieuwste functies. Het is dus superbelangrijk dat je website altijd up-to-date is.

   Kan ik geen plugin gebruiken om back-ups te maken?

   Dat kan, maar dat is niet altijd slim. De back-ups draaien op een plugin. Wanneer deze plugin niet meer up-to-date is, dan kan deze niet goed meer werken. Als je dit niet doorhebt en er gaat iets fout, dan kun je je website niet terugzetten met de laatste update.

   Ik sla de handmatige back-ups op in mijn opslag. Zo is er altijd een back-up van maximaal een maand oud.

    Ik heb je hulp ook met andere zaken nodig. Krijg ik dan korting?

    Jazeker! Goede klanten moeten we belonen, toch? Vul het contactformulier in voor een offerte op maat.

     Onderhoud je ook websites die je niet zelf hebt gebouwd?

     Natuurlijk. Ik ben gespecialiseerd in WordPresswebsites. Dus als jij ook een website hebt met WordPress, dan kan ik jouw website onderhouden. Heb je een website die op een ander platform draait? Stuur me dan een berichtje, dan kijk ik hoe ik je kan helpen.

      Ik wil eigenlijk een nieuwe website, kun je die ook voor mij maken?

      Natuurlijk! Ik heb 2 pakketten: het Webdesignpakket en het Complete Webdesign- en Brandingpakket.

       Kan ik mijn website niet zelf onderhouden?

       Natuurlijk kun je de website zelf ook onderhouden, maar weet je ook wat je moet doen als de website plots niet meer (naar behoren) werkt? Ik werk al sinds 2015 met WordPress, dus ik heb de nodige ervaring met het onderhouden van websites. Daarnaast kan ik problemen vaak makkelijk oplossen. Als je er (nog) niet veel ervaring mee hebt, kun je soms uren bezig zijn met fouten herstellen.

        Kan ik mijn website niet automatisch updaten?

        Dat kan, maar ik raad het niet aan. Je website is natuurlijk wel altijd up-to-date, maar soms ‘botst’ een plugin ineens met WordPress na een update. Hierdoor werkt jouw website niet goed meer en dat is zonde. Met het onderhoudspakket hoef je je daar geen zorgen over te maken. Ik krijg een melding wanneer er een nieuwe WordPressupdate is, zodat ik gelijk alle websites kan updaten en controleren. Zo blijft jouw website naar behoren werkenp.

         60 contentideeën cheatsheet

         Gratis download

         60 contentideeën voor social media

         In de gratis cheatsheet geef ik je maar liefst 60 ideeën om op social media te plaatsen. Zo zit je nooit meer zonder inspiratie over wat je op social media moet plaatsen.

         VOLG MIJ OP SOCIAL MEDIA