Welke mailingsoftware moet je kiezen?

E-mailmarketing is zoveel meer dan nieuwsbrieven versturen. Als je er actief mee aan de slag gaat, kun je bepaalde processen automatiseren. Stuur mensen bijvoorbeeld een persoonlijke geautomatiseerde e-mail afhankelijk van waar ze zich in het koopproces bevinden. Verbeter de vertrouwensband met potentiële klanten en werk aan je upselling. En dat grotendeels geautomatiseerd!

Het is dus slim om je in e-mailmarketing te verdiepen. Maar welke mailingsoftware gebruik je voor je e-mailmarketing? Ik zet hieronder mijn favorieten op een rijtje.

1. Mailerlite

Mailerlite is ook echt een favorietje! Het platform bestaat nog niet heel lang, maar het heeft al veel mogelijkheden. Er komen ook steeds meer functies bij. Daarnaast is het erg gemakkelijk in gebruik.

Een ander groot voordeel is dat je tot 1000 nieuwsbriefleden Mailerlite gratis kunt gebruiken. Je hebt daarbij bijna alle mogelijkheden. Zo kun je Mailerlite koppelen met WooCommerce en zo automatiseringen naar je klanten sturen. Op mijn YouTube-kanaal laat ik je zien hoe Mailerlite werkt en wat de mogelijkheden zijn met de koppeling met WooCommerce.

 

2. Mailblue (Activecampaign)

Activecampaign is één van de populairste e-mailmarketingsoftware van dit moment. In Nederland heb je Mailblue. Dit is de Nederlandse versie van ActiveCampaign. Superhandig, want alles is gewoon Nederlandstalig en er is (erg goede) Nederlandse support. Mailblue heeft ook verschillende Nederlandstalige handleidingen.

Doordat Mailblue de software van ActiveCampaign gebruikt, is het ook met ontzettend veel programma’s te koppelen. Zo kun je nóg meer automatiseren (we like). Mailblue is relatief goedkoop in gebruik. Zo start het laagste pakket al vanaf €9,- per maand. Je kunt hier Mailblue 2 weken gratis uitproberen.

Als je actief aan de slag wilt gaan met funnels maken, dan is Mailblue een erg goede keuze. Bij de grotere pakketten zit ook een crm-systeem.

e-mailmarketing Mailblue ActiveCampaign

3. Sendinblue

Sendinblue is iets minder bekend dan de andere platformen uit deze blog, maar mag zeker niet vergeten worden. Sendinblue is net als Mailerlite en Mailblue gemakkelijk in gebruik en dus erg geschikt voor beginners.

Met Sendinblue kun je met het gratis pakket max 300 e-mails per dag sturen. Voor een kleine maillijst is dat prima. Heb je een grotere? Dan zou je je maillijst moeten opdelen in stukjes en je nieuwsbrief op meerdere dagen versturen. Voor automatische e-mails het natuurlijk niet uit.

Sendinblue heeft iets meer automatiseringopties dan Mailerlite. Daarnaast heeft het ook een chatfunctie voor op je website en een crm-systeem. De laatste twee functies zijn overig wel betaald.

4. Mailchimp

Mailchimp is ook een grote naam in de e-mailmarketingwereld. Mailchimp bestaat ook al heel wat jaren. Daardoor heeft het platform heel veel koppelingen en mogelijkheden. 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik Mailchimp een stuk minder gebruiksvriendelijk vind dan de andere platforms. Je loopt vaak te hannesen met de lay-out en de mails belanden vaak in de spam. Als je er langer mee werkt, dan gaat het wel makkelijker. Maar toch is Mailchimp niet mijn lievelings.

Je kunt wel gratis met Mailchimp starten. Je hebt dan beperkte functies. De betaalde versie van Mailchimp is duurder dan veel andere platformen. De tarieven zijn ook niet altijd even duidelijk. Kijk dus goed naar wat je precies nodig heb, zodat je niet betaalt voor functies die je niet gebruikt.

Conclusie

Ik vind Mailblue en Mailerlite het fijnste werken. Ieder bedrijf en iedere ondernemer is anders. Ik zou zeker bij alle platforms een proefaccount aanmaken om te kijken welke mailingsoftware het beste bij jou past. 

WordPress Webdesigner Divi Expert Tamara Belt

Tamara Belt - Webdesigner & Divi specialist

Als webdesigner en Divi specialist is het mijn doel om jou te laten groeien via je website. Met een geweldige website die (weer) 100% bij je past.

Naast webdesign en websiteoptimalisatie op maat, leer ik virtual assistents hoe ze goede websites met Divi bouwen met de Webdesigncursus voor VA's.

Bekijk mijn aanbod

Gratis Masterclass:
ZONDER STRESS, VOL VERTROUWEN WEBSITES BOUWEN ALS VA

In de masterclass geef ik je insider websitetips en strategieën over hoe jij vol zelfvertrouwen geld kunt verdienen met het bouwen en aanpassen van websites.

Schrijf je gratis in en claim jouw plek direct